Turuülevaade elektritarbijale – kuidas leida soodsaim elektripakett täna?

Elektrituru ülevaade tarbijale

Kütteperiood on käimas ja viimane aeg on oma elektrimüüja leping soodsama vastu vahetada. Elektrihind.ee võrdlusportaali arendusjuht Kert Valbet ei soovita olemasolevat lepingut automaatselt pikendada, kuna turg on muutunud konkurentsitihedamaks ja valides odavama paketi on võimalik märkimisväärselt säästa. Enne otsustamist tuleks võtta pakkumised kõikidelt müüjatelt või kasutada võrdluseks mugavat võrdlusportaali.

Vaatamata sellele, et tähtajalise fikseeritud hinnaga paketid on see hooaeg osutunud ligi 20% kallimaks kui tähtajatud börsipaketid, on Eestis ligemale 2/3 tarbimiskohtadest just sellised lepingud. Kuna Eestis on eratarbijatele lepingute lõpetamine 30 päevase etteteatamisega täiesti tasuta ei tasuks tarbijatel elektrimüüja vahetust karta.

“Kuna tarbijaile tundub, et elektriteema on keeruline ja valikut palju, siis pole elektrimüüja vahetamine laialt levinud. Siiski tasub üks kord aastas ennast kokku võtta, sest säästa on võimalik olenevalt kehtivast lepingust ja tarbimisest sadu eurosid, ” lisab portaali arendusjuht.

Kuidas käib elektrimüüja vahetamine?

Alustuseks tuleb sul selgeks teha, mis on sinu majapidamise elektri aastatarbimine. Selleks on kõige lihtsam minna Eleringi hallatavasse e-Eleringi andmelattu aadressil e-Elering. Infot saad ka oma praeguselt elektrimüüjalt.

Edasi võrdle võrdlusportaalis elektrihind.ee kõikide müüjate pakkumisi ja leides sobivaima jõuad otselingi kaudu enamus elektrimüüjate e-keskkondadesse, kus saad kohe elektrimüüjaga lepingu sõlmida. Uus elektrimüüja teavitab muutusest sinu tänast elektrimüüjat enamasti ise. Ei tasu unustada, et olenemata, kas leping on tähtajaline või tähtajatu, on lõpetamine sulle igal juhul tasuta.

Kes on soodsaim elektrimüüja?

All olevast graafikust on näha, et soodsaim börsipakett võrdlusportaali keskmisele külastajale on Imatra pakett keskmise kuutasuga 26,86 € (marginaaliga 0,19 s/kWh). Fikseeritud 12-kuulistest pakettidest on täna soodsaim 220 Energia pakett keskmise kuutasuga 31,06 € (päevane tariif on 5.39 s/kWh, öine 4,29 s/kWh).

Selgitus: Arvutus põhineb elektrihind.ee portaali keskmise kasutaja aastatarbimisel 7700 kWh/a seisuga 25.11.2015. Prognoositud börsihinnaks on arvestatud 4 s/kWh. Elektrimüüjad muudavad pakettide hindu tihti ja need võivad artikli avalikustamise hetkeks olla muutunud. * Eesti Energia AS ei kuva avalikku hinnakirja, võrdluses toodud pakkumine on personaalne pakkumine tarbijale aastatarbimisega 2234 kWh/a.

2012 a. avatud Elektrihind.ee eesmärk on pakkuda läbi erapooletu elektripakettide võrdluse tarbijatele kiiret ülevaadet elektrimüüjate pakkumistest ja seeläbi säästa raha. Eesti- ja venekeelset portaali on täna külastanud üle 200 000 külastaja.

Avaldatud:
25 November, 2015

Märksõnad:
, , , , , , , , ,

« Kõik postitused

Elektrihind.ee – это инструмент сравнения со знаком доверия Департамента конкуренции.
{{ 'nl_slogan' | translate }}
{{ 'nl_help' | translate }}
{{ 'nl_agreed_require' | translate }}

{{ 'nl_thanks' | translate }} {{ 'nl_thanks_close' | translate }}

Они говорят о нас

© 2024 Elektrihind.ee

[email protected]