Esimesed elektrimüüjad on juba oma universaalteenuse hinnad avalikustanud – mille järgi valida uus pakett?

Kuidas valida universaalteenuse paketti?

Universaalteenuse baashind on selgunud: 15,4 eurosenti kilovatt-tunni kohta. Iga müüja määrab oma hinna, kus baashinnale on lisatud marginaal ja käibemaks. Esimesed elektrimüüjad on juba oma universaalteenuse hinnad avalikustanud. Elektrihind.ee portaali juhi Birgit Jõgeva sõnul on hetkel hinnavahed mõõdetavad pigem sentides ning soovitab inimestel säilitada rahu, jälgida oma elektrimüüja teavitusi ja võrrelda turul olevaid pakette. 

Lähiajal on kõigi elektrimüüjate hinnad avalikustatud ja kodutarbijad seisavad silmitsi küsimusega – millist paketti valida? Elektrihind.ee ei saa ühte kindlat soovitust anda – sellist paketti, mis sobib kõigile, ei ole olemas. Kõik sõltub kodutarbija igapäevasest vajadusest ja võimalustest. Küll aga soovib portaal anda kasulikke nõuandeid, kuidas valida endale uus sobivaim pakett.

Elektrihind.ee portaali juhi Birgit Jõgeva sõnul pole kodutarbijal praegu teha muud, kui oodata hinnainfot. “Hetkel muretseda, et ehk magan midagi olulist maha, pole põhjust – elektrimüüjad on lubanud igat klienti muudatustega kursis hoida. Universaalpaketti saad valida ka hiljem ja paketi muutmisega lisatasusid ei kaasne. Soovitan säilitada kainet meelt ja võtta aeg enda võimaluste hindamiseks. Niipea, kui hinnad kõikide müüjate juures selguvad, lisame need kohe ka võrdlusesse, et inimestel oleks lihtsam valikut langetada,” lisas Jõgeva. 

Jõgeva toob välja kolm lihtsat soovitust, kuidas praeguste uudiste valguses edasi toimida:

1. Säilita rahu 

Elektrimüüjad töötavad universaalteenuse hinnastamise kallal. Hindasid avalikustatakse järgemööda, ilmselt uue nädalani. Samuti uuendatakse iga kuu alguses ka teiste pakettide hindu. Seega pole kodutarbijal praegu teha muud, kui oodata hinnainfot.

2. Jälgi oma elektrimüüja teavitusi

Kõik universaalteenust pakkuma hakkavad elektrimüüjad vaatavad üle oma klientide praegused paketid. Neile, kelle pakett on kallim universaalteenuse omast, pakutakse võimalust ümber lülituda. Elektrimüüja on kohustatud muudatusest ette teatama 7 päeva. Kui pakutud lahendus sobib, ei pea eraldi samme enam astuma. Kui aga soovid muud paketti kasutada, pead sellest elektrimüüjat teavitama hiljemalt 2 päeva enne planeeritavat universaalteenusele ülemineku kuupäeva.

3. Võrdle turul olevaid pakette.

Tegelikkuses on universaalteenus nagu iga teine pakett oma hinnakirja ja tingimustega. Nagu börsi- ja fikseeritud elektripakettide puhulgi varieerub selle hind erinevate müüjate raames. Kui soovid veenduda, kas sul on praegu parim elektripakett või hinnata universaalteenusele ümber lülitumise mõttekust, võrdle pakette. Seda tasub teha järgmine kuu, kui kõik hinnad on uuendatud. Paketi vahetamine on lihtne ka hiljem. 

Jõgeva soovitab uue paketi valikul järgida kolme lihtsat punkti: 

  1. Alusta oma praegusest paketist – otsi välja elektriarved ning tee endale selgeks, palju sa tarbid elektrienergiat keskmiselt kuus ning kui palju selle eest maksad. 
  2. Järgmiseks mine elektrimüüjate lehtedele või pakettide võrdluskeskkonda Elektrihind.ee ja vaata, milliseid pakette turul pakutakse.
  3. Vali hinna põhjal või vajadustele vastav pakett.

Vaata ka korduma kippuma küsimusi universaalteenuse kohta.

Samal teemal meedias:

Avaldatud:
30 September, 2022

Märksõnad:
, ,

« Kõik postitused

Elektrihind.ee – это инструмент сравнения со знаком доверия Департамента конкуренции.
{{ 'nl_slogan' | translate }}
{{ 'nl_help' | translate }}
{{ 'nl_agreed_require' | translate }}

{{ 'nl_thanks' | translate }} {{ 'nl_thanks_close' | translate }}

Они говорят о нас

© 2024 Elektrihind.ee

[email protected]